Bemutatkozás

1987 augusztus 20-án születtem Szombathelyen. Zeneiskolai tanulmányaimat a Szombathelyi Fiú Énekiskolában (Váci Mihály Ált. Isk. és AMI) kezdtem. Nyolc évig tanultam gordonkán Anglerné Gergó Éva tanárnőnél, illetve szolfézst Kocsis Tamásnál. Felső tagozatban kezdtem a magánénektanulmányaimat. Tanárom Somogyi Terézia, a kórus vezetője volt. 12 éves koromban volt alkalmam Pergolesi Stabat Materének szólistájaként fellépni a Pesti Vígadóban.

 

2002-ben sikeres felvételi vizsgát tettem a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium magánének szakára. Tanárom Czeller Krisztina, majd 2005 és 2006 között Magyar Szilvia volt. 

 

2006-ban felvételiztem a Pécsi Tudományegyetem Énekművész,-Tanár egyetemi szakára, ahova maximális pontszámmal vettek fel. Tanárom Szüle Tamás, a Magyar Állami Operaház magánénekese volt, szakmódszertant Bogárné Kiss Tünde tanított, tanítási gyakorlatomat a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában Orcsik Juditnál, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában Tillai Tímeánál végeztem. Diplomatanításomra kiváló minősítést kaptam. Diplomakoncertemre 2012-ben került sor,  ahol szintén kiváló minősítést kaptam, zongorán közreműködött kollégám, Tóth László. Az egyetemi évek alatt volt szerencsém belekóstolni a színházi munkákba is, az ifjúsági koncertsorozatban bemutatott Kodály - Háry János és a budapesti Fészek Klubban bemutatott Falstaff kapcsán.

 

Zongora-Jazz, Jazz-Zongora

14 éves koromban ismertem meg a manapság leginkább az Ocho Macho (www.ochomacho.hu/)zenekarból ismert Müller Péter jazz-zongoristát. Nagy hatással volt rám, középiskolai éveimben egyre jobban érdekelt a hangszer és a műfaj. Ezekben az években alakult első formációnk Nagy Bálint -bass, és a szombathelyi Batrók Béla Zeneiskola ütőtanárával Vasas József-dobok, a zenekarban megfordult jó néhány énekes is. Miután felvételt nyertem Pécsre, egyre inkább közeledtek a lehetőségek, meghívást kaptam a Svetlana nevezetű formációba, később duóban játszottam Gráf Ádámmal, aki többek közt a Fekete Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra első trombitása. 2008-ban felvételiztem a Kőbányai Zenei Stúdió jazz-zongora szakára, tanáraim voltak Halász János és Fogarasi János -zongora, és Fekete Kovács Kornél - hangszerelés. A kőbányai tanulmányaim nem tartottak soká, zongoratanáraim javasolták a továbbtanulást a Jazz-tanszakra, de sajnos erre magánének tanulmányaim miatt, csak költségtérítéses formában lett volna lehetőségem. Az egyetemi évek alatt megismertem több olyan klasszikus zenészt, akik kikacsintgattak a műfaj irányába. Ezekből az emberekből alapítottam a 13 fős funkyzenekart a Funkstar Deluxe Pécs-t. A zeneiskolai tanítás révén egyre nagyobb, és nagyobb szükségem lett a zongora használatára, melyet a korrepetíciós-, Színházi és Filmes munkáim még inkább szükségszerűvé tettek.

 

Mestereim:

Somogyi Terézia - magánének

Czeller Krisztina - magánének

Magyar Szilvia - magánének

Szüle Tamás - magánének www.opera.hu/hu/tarsulat/szemely/Szule_Tamas

Bogárné Kiss Tünde - szakmódszertan

Tillai Tímea - hospitálás, tanítási gyakorlat

Orcsik Judit - hospitálás, tanítási gyakorlat

Fogarasi János - jazz-zongora

Halász János - zongora

Fekete Kovács Kornél - hangszerelés

 

Kurzusok:

2004 Für Éva  - Szombathely

2005 Marton Éva  - Verőce

2005 Lamantin improvizációs tábor -Binder Károly -Szombathely

2007 Sólyom Nagy Sándor mesterkurzus - Pécs

2013 Havas Lajos - Győr